joi, octombrie 2

Esti fericit?
– De ce ma intrebi asta?
– De ce nu?
– Depinde ce inseamna fericirea pentru tine.
– Adevarata fericire se defineste doar prin dorinta sufocanta de a opri timpul in loc pentru a te putea imbata cu acea stare de beatitudine o eternitate…
– Daca as putea as opri timpul in loc, doar pentru a ma imbata cu tine, copilo. Ti-as savura iubirea intr-un pahar de vin rosu pe care mai intai l-as mirosi, l-as lasa putin sa respire, sa prinda savoarea bogata a buchetului, iar apoi l-as gusta, mi-as plimba moleculele rosiatice prin cavitatea bucala, dintr-un capat in altul, sa-i simt gustul putin dulce, putin intepator pe varful limbii. Si as bea din acel pahar in fiecare zi, o data pe zi, timp de o eternitate. Tu? Esti fericita?
Da. Sunt fericita in zilele ploioase de toamna ca aceasta cand stau acasa in patul plin de carti vechi si-mi astern gandurile pe o coala alba de hartie. Sunt fericita cand scriu, cand imi transpun sentimentele in cuvinte si le dau viata prin acea penita magica. Si mai sunt fericita cand privesc cum sentimentele altor necunoscuti talentati ca si mine prind viata. Sunt fericita cand citesc romane, nuvele, poezii, de dragoste, psihologice, politiste, fantastice, tot felul de carti online, carti mici si carti mari de la libraria online Libris.
Sunt fericita cand el sta ghemuit pe fotoliul din coltul drept al dormitorului cu acel pahar de vin rosu in mana si ma admira in surdina. Se uita pe sub mustati cum ma stramb si ma chinui sa creez ceva, orice. Parul imi este prins intr-un coc ravasit in crestetul capului, port un tricou alb, lalau, de-al lui, cu doua numere mai mari si sunt nemachiata, cu niste cearcane imense la ochi, fiindca scriitorilor nu prea le place somnul – parca noaptea se scrie cel mai frumos, cel mai sincer si cel mai curat. Iar in ciuda acestei imagini deplorabile, el tot crede ca sunt cea mai sexy femeie din Univers. Sunt fericita cand il vad zambind. Sunt si mai fericita cand stiu ca eu sunt motivul acelui suras timid. Sunt fericita doar atunci cand si el e fericit. Pentru ca atunci cand iubesti fericirea ta devine direct proportionala cu fericirea lui. Iar, intr-un final, fericirea lui devine scopul tau in viata.
- As fi cea mai fericita daca nu am mai vorbi atat. Saruta-ma!
Adeveratele clipe de fericire nu necesita cuvinte. Se savureaza in liniste. Doar tu cu el. Imbatandu-va cu cu dorinta si pasiune. Relativ o eternitate.
 

Blogger news

Blogroll

About