miercuri, martie 12

Timpul pierdut... nu se mai întoarce înapoi.

Pentru că îmi place să fiu atentă la cei din jurul meu, mi-am pus și eu următoarea întrebare: „De ce nu reușesc să fac tot ce îmi propun într-o zi, de ce neglijez anumite obiective importante pentru mine?”
O astfel de întrebare poate genera foarte ușor frustrare, motiv pentru care mulți preferă să o evite. Nu-i ușor să te uiți în oglindă imediat după trezire, s-ar putea să nu-ți placă ce vezi.
Din fericire, există meditația, acea șansă care ți s-a dat de a petrece ceva timp cu tine însuți, de a observa și de a înțelege. Poate ți-ai dat deja seama că meditația are rolul de oglindă pentru că te prezintă așa cum ești, nu cum ai vrea să fii, iar pentru a te privi cu detașare e nevoie de mult curaj.
Răspunsul la întrebarea de mai sus mi-a venit pur şi simplu.
Meditația are rol de oglindire, îți arată cum gândești și cum procedezi și în viața cotidiană. Motivul pentru care unele persoane(poate chiar şi eu) nu reușeau să se țină de ceea ce îşi propuneu era așa numita „distragere” sau chiar „distracție”. Dar mie îmi place să-i spun distracţie sau timp irosit degeaba pentru că e un cuvânt foarte des folosit, mai ales de către adolescenți și pentru că oamenii caută cu disperare distracția, adică motive de a-și distrage mintea de la gândurile care îi frământă zilnic, de la tot ceea ce este prioritar. Dar dacă ești unul dintre cei care nu caută așa ceva și se distrează fără să manifeste vreo dependență pentru asta, cum sunt eu.. nu e chiar nici asta o metodă prea bună. Tot ce trebuie să faci e să respiri şi să te gândeşti.. la ce e mai bine pentru tine.
Dacă apar gânduri care te distrag ușor de la momentul prezent și simți că nu poți controla asta, tot ce ai de făcut este să inspiri profund și să le observi cum îți bat la ușă, precum niște musafiri nedoriți care vor să-ți vândă ceva de care nu ai nevoie acum..Pur și simplu nu le mai deschizi ușa. Pentru că ceea ce faci ACUM este cu adevărat IMPORTANT pentru tine.
 
 

Blogger news

Blogroll

About