miercuri, decembrie 18

Ce a fost, ce va fi...

Am presimtit ca ceva nu e in regula. Am simtit ca ceva s-a schimbat, am stiut in sinea mea ca poate a fost ultima data, dar o vreme nu am putut, am refuzat, nu am vrut sa accept!
Si nici macar nu-mi mai amintesc…nu-mi amintesc ultimul sarut si cel mai sfasietor, oricat de adanc as sapa in cufarul cu amintiri nu-mi amintesc…Mi-as fi dorit sa fii stiut atunci ca va fi ultimul nostru contact ca sa-mi intiparesc in minte amprenta parfumului lui, sa-l adulmec profund, orbita de instincte animalice, sa-i percep mai atent atingerile pasionale, rasuflarea, soaptele, imbratisarile patimase…
Daca as fi stiut, poate m-as fi topit mereu in bratele lui ca si cum ar fi fost ultima data…Ca acum sa-mi pot aminti.
A vinedeca o inima franta in urma unei iubiri pierdute pare a fi una dintre cele mai mari provocari cu care s-ar putea confrunta cineva vreodata.
Da, si eu am trecut recent prin asta si stiu ca o despartire de obicei debuteaza printr-o faza de soc paralizant, apoi se transforma in neputinta si durere profunda. Ai impresia ca nu iti vei mai putea gasi vreodata fericirea…
Se spune ca desi de multe ori trecem prin aceleasi situatii prin care trec sau au mai trecut si alti semeni de-ai nostri, avem tendinta sa credem ca suferim cu pana la 40% mai mult decat ei. E normal sa fim subiectivi. Ceea ce trebuie sa constientizezi insa este faptul ca oamenii se despart si sufera din aceasta cauza de sute de ani, prin urmare, oricat de sfasietoare ti s-ar parea durerea, si altii au trecut prin asta si au supravietuit. Este unul din gandurile care iti ofera puterea sa rezisti, sa te zbati, sa te lupti si sa invingi sentimentele de singuratate si tristete. Fiecare om e unic si fiecare dintre noi percepem diferit orice situatie. Multi nu stiu insa cum sa priveasca dincolo de abis…
Si ce faci cand te trezesti dimineata si it iti dai seama ca persoana pe care ai considerat-o a fi jumatatea ta, sufletul tau pereche, nu mai e?
Cum sa o iei de la capat cand despartirea ti-a sorbit si ultima particula de energie si te-a lasat sa stralucesti in toata goliciunea ta, indurerat si vulnerabil?
Oricat de mult mi-as dori, nu stiu secretul. Poate ca daca l-as cunoaste, m-as transforma in cea mai puternica fiinta de pe pamant. Stiu doar ca trebuie sa privesti adanc in tine. Acolo e raspunsul, acolo e puterea. Mai stiu ca doare si ca in astfel de situatii cuvintele nu isi au rostul iar sfaturile sunt de prisos. Cu toate astea, pentru a gasi in noi forta de a merge mai departe, cautam in jur stalpi de sustinere si leacuri menite sa cicatrizeze rana adanca pe care iubirea ne-a provocat-o.


Si pentru ca stiu ca iti cauti alinarea, iti prezint mai jos cateva afirmatii care cica functioneaza: 
Durerea este inevitabila. Suferinta este optionala. – M. Kathleen Casey
E necesar sa inveti cat tu detii puterea de a accepta durera si de a o impiedica sa se transforme in suferinta. Unul dintre principalele motive pentru care durerea mentala se transforma in suferinta este continua rationalizare. Incearca sa spargi acest cerc vicios invatatnd sa-ti controlezi gandurile.
Pierderea dragostei nu este nici pe departe la fel de dureroasa ca rezistenta noastra de a o accepta. -Tigress Luv
Acceptarea este unul dintre pasii cei mai importanti in procesul de vindecare dupa o despartire. Asa ca este important sa inveti sa accepti ca s-a terminat, oricat de sfasiat de durere ai fi.
Cei care nu stiu sa planga din toata inima, nu stiu nici sa rada. – Golda Meir
Sentimentele negative sunt parte din viata. Doar daca esti capabil sa treci peste ele constient si inveti din ele, poti aprecia sentimentele pozitive.
Trebuie sa ierti pentru a uita si sa uiti pentru a simti din nou. – necunoscut
Nu poti merge inainte fara ca mai intai sa ierti si cel mai important, nu o poti lua de la capat fara sa te debarasezi de vechea incarcatura emotionala. Invata sa treci mai departe.
Daca iubesti cu adevarat pe cineva, lasa-l liber. Daca se va intoarce, e al tau. Daca nu, asa a fost menit sa fie. – necunoscut
E necesar ca dupa despartire sa inveti sa te detasezi, sa “eliberezi” persona pe care o iubesti. Doar asa lucrurile se pot calma si poti depasi mai usor momentul. Daca v-a fost scris sa fiti impreuna, cu siguranta universul ti-o va aduce inapoi.
Nimeni nu a zis ca e usor, nici nu poate fi, dar in timp, rana se inchide, se cicatrizeaza si nu mai doare atat de tare…

Camera lui Mos Craciun




 

Blogger news

Blogroll

About