marți, noiembrie 10

Fragmente. Parabola despre dragoste

"Egoul încearcã întotdeauna sã iubeascã ceea ce este mai mare decât el. Pentru adevãrata iubire, nimic nu este însã mare sau mic. Ea îi îmbrãţişeazã pe toţi cei de care se apropie."

"Iubirea este întotdeauna gata sã se încline; egoul, niciodatã. Dacã încerci sã te apropii de un ego, acesta se va înãlţa şi mai mult, devenind atât de rigid încât sã nu-l poţi atinge. Ceea ce poate fi atins este considerat a fi mic. Ceea ce nu poate fi atins, cel care stã pe tronul puterii, este considerat a fi mare."

"Iubirea este întotdeauna fericitã atunci când poate dãrui ceva; egoul nu este fericit decât atunci când poate lua ceva de la altcineva."

"Florile iubirii te fac întotdeauna sã te simţi ca un rege, în timp ce ghimpii egoului te fac sã te simţi mizerabil."

"Iubirea este întotdeauna fericitã atunci când altcineva se poate sprijini de ea; egoul nu este fericit decât atunci când altcineva îl reconforteazã.."

"Iubirea îşi aşteaptã întotdeauna obiectul afecţiunii sale. Ea nu este altceva decât o continuã aşteptare."

"Singura tristeţe pe care o simte iubirea este aceea de a nu se putea împãrtãşi cu altcineva, de a nu se putea dãrui. Atunci când se poate dãrui în totalitate, iubirea este fericitã."

"Egoul este întotdeauna motivat: „Ce poţi sã-mi oferi pentru ca sã vin la tine? Aş putea veni, dar numai dacã ai ceva de oferit. Altminteri, nu vãd de ce aş face-o”. Egoul are întotdeauna un scop. Iubirea nu are nici un scop. Ea reprezintã propria sa rãsplatã."

"Iubirea nu þine niciodatã nimic pentru ea. Egoul o face, dar iubirea se dãruieşte necondiţionat."

"Egoul cere întotdeauna bani, cãci banii înseamnã putere, iar aceasta este cea mai mare nevoie a sa."

"Iubirea se bucurã chiar şi atunci când este lovitã. Egoul nu este cu adevãrat fericit nici mãcar atunci când obţine ceva. El nu poate simţi decât nefericire."

"Egoul considerã iubirea un lucru prostesc, o fantezie copilãreascã."

"Iubirea este fericitã chiar şi atunci când îi sunt tãiate membrele de cãtre cel iubit. Iubirea nu ştie decât sã dãruiascã. Ea este întotdeauna pregãtitã sã se ofere în întregime."

"Am aşteptat mereu şi mereu, conştient însã cã nu mai avea nimic de oferit. Poate cã bãrbatul nu se va mai întoarce niciodatã. Egoul nu se duce decât acolo unde are ceva de câştigat."
 

Blogger news

Blogroll

About