sâmbătă, august 9

Plimbare


Palatul Mogoşoaia, locul perfect pentru o escapadă în afara Bucureştiului.

 

 Mie mi-au încântat privirea statuile de pe o poartă aflată pe domeniu, dar şi detaliile florale de pe clădiri. Popasul pe malul lacului şi plimbarea printre copacii înalţi, pe aleile frumos îngrijite, mi-au mângâiat sufletul.
Palatul este realizat într-un stil românesc renascentist (brâncovenesc) – un stil electic, ce îmbină elemente renascentiste, orientale şi baroce.
Per ansamblu, aş spune că este o arhitectură destul de simplă, dar plăcută: predomină cărămida şi decoraţiunile florale sau alte motive vegetale. Faţada care dă spre lac străjuieşte o grădină în stil italian, cu garduri vii tunse sub forma unui mic labirint, iar treptele care duc spre apă sunt păzite de doi lei de piatră. O parcelă cu flori colorate se află pe o altă latură a Palatului.

 
















Cina în doi petrecută ,,acasă"

Cei mai mulţi dintre noi asociem ideea de „seară romantică“ cu o ieşire la un restaurant scump, cu lumină slabă şi, poate, cu o vioară în fundal. Dar există ocazii când cea mai bună întâlnire este cea petrecută în propria casă.

Citeste mai mult: adevarul.ro/life-style/dragoste-si-sex/10-idei-seara-doi-petrecuta-acasa-1_50ebb00256a0a6567e50fdf3/index.html
Am gătit împreună, urmărind următorul link: 
https://www.youtube.com/watch?v=PdUhqgBozLQ

 

Blogger news

Blogroll

About